Friday, January 17, 2014

I'm In Love With KUIS

In The Name Of Allah The Most Gracious And The Most Merciful :)

Praise Be Upon To All My Readers^^

Yeah i'm in love with KUIS...

KUIS >> Kolej Untuk Isteri Solehah ke???

Hihi in shaa Allah sebab tu i'm in love with Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor >>KUIS<<

20/11/2013

Alhamdulillah, ini adalah tarikh keramat yang telah mengubah title ku sebagai -> mahasiswa <-

Yep mahasiswa KUIS!!!

Saya bangga menjadi mahasiswa KUIS...

Kenapa?

Kerana bagi saya KUIS adalah sebuah taman yang cukup berseri dan indah serta sarat dengan ilmu.

Lecturer : Kenapa enti pilih KUIS?

Saya: KUIS adalah pilihan kedua saya kerana bla....bla...bla...(panjang pulak cerita macam dah lama kenal) dan ia adalah cadangan dari sahabat saya and the most important saya minat travel sebab itu saya pilih KUIS jauh dari negeri asal saya.

Lecturer: Bagus enti minat travel suatu yang interasting dan jangan menyesal kerana memilih KUIS percayalah apa yang Allah tetapkan itu ada hikmahnya.

Saya: Yep in shaa Allah ^^

Betul apa yang diperkatakan oleh lecturer Bahasa Arab saya yang membesar di Mekah selama 20 tahun. Jangan risau lecturer kali pertama saya menjejaki KUIS saya terus jatuh cinta dengan suasananya tanpa perlu kepada perkenalan. Bab kata orang >>cinta pandang pertama<< yang telah memukau mata saya.

Tak Kenal Maka Bertaaruflah...

So selama satu minggu yang pertama, saya bertaaruf dengan KUIS dengan bantuan senior-senior disana, panitia program Taaruf Week dan lecturer KUIS yang sangat baik hati serta prihatin melayan kami budak sem 1 seolah-olah kami adalah anak mereka atau adik mereka sendiri. KUIS so special in my heart.

>_< Cinta yang berputik semakin berbunga-bunga untuk KUIS...

Hatiku bermonolog...

"dan DIA-lah jua Yang Maha Kuasa lagi Maha Bijaksana" surah al-lukman^^

Praise Be To Allah kerana telah menjadikan SAYA SEBAGAI MAHASISWA KUIS~~

Allah bagi yang kita perlu bukan apa yang kita mahu^^

Tepat sekali!!!

Di sini >KUIS< ada apa yang saya perlukan cuma sekarang terpulang kepada saya bagaimana cara untuk menggunakannya dengan sebaiknya. :)

Jom kelih >>KUIS<<

Tasik^^ (tempat berjoging di hujung minggu tatkala rajin melanda)


Masjid Al-Azhar^^(tak dapat kat Mesir pun kat Malaysia ada)


Hostel ^^ (rumah ke'2)* yang kiri hostel siswa, yang kanan hostel siswi

 Hostel siswi^^

Kembara Ilmu Di sini....




Pusat Konvensyen KUIS (PKK)^^


Pemandangan KUIS dari parcel 9 aras 9 ^^



Okey sampai di sini sahaja...
Next time jumpa lagi...
In Shaa Allah...
Wassalam.

6 comments:

  1. Salamualaikum. Boleh saya tahu umur anda berapa?

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...salam perkenalan... Saya bakal masuk kuis bulan jun ini.. Saya ingin bertanya anda ambil course apa di kuis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam..iye salam perkenalan 😄 saya ambik kos pengajian islam (syariah)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. Assalamualaikum, boleh beri tahu lebih lanjut bagaimana hostel puteri dan jadual seharian? Saya tak rasa confident nak masuk kuis. Paling saya takut pasal orentasi hm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, hai awak ☺ kalau bab hostel dont worrylah sebab utk student baru dia akn ltk dkt parcel ala2 rumah acmtu ..awk akn stay dgn semua student baru tk cmpur pun dgn senior then bab jdual seharian tu awk tk pyh fikir sngt, do what you want to do. Takde peraturan yg ketat mcm time sklh menengah..inikan uni so dont worry yeah. Takde dah situasi nak kluar kne mitak izin warden..Psl orentasi tkpe abg2 & akak2 fasi baik & time nilah kita akn dpt knl dgn kwn baru 😊 time ni je mase padat sikit..minggu orentasi katekan but inilah akn bertukar jdi pengalaman lps dah lalui semua ni..

      Delete