Thursday, September 29, 2016

UMMI... ALONG JUNIOR MASTER CHEF UMMI

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم

"اللهم اغفرلنا ذنوبنا وللوالدين وارحمهما كما ربيانا صغيرا"

Doaku Titipkan Buat Kedua Insan Yang Aku Sayang Dengan Sepenuh Hati...

Jauhkanlah mereka dari azab api neraka...

Iringilah langkah kami dengan keredhaanMU Ya Rabbi...

Satukanlah kami didalam Syurga FirdausiMu Ya Allah...

Aamiin ...
Aamiin....
Aamiin Ya Rabbal 'Alamin...

Setiap rencah rasa, 

Taburkanlah keikhlasan & kasih sayang...

Lantas, 

Bersatulah hati-hati itu membentuk sebuah family...

Ummi.........

Now, 

Along dah boleh jadi junior master chef ummi...

Perkara paling risau & jeles dalam diam dulu

>> uisy, aku tak pandai masak ni

>> pandainya dia masak (tengok kawan-kawan yang terer masak)

Time sekolah MDQ slow-slow terjun bidang masakan...

First, start dengan cake, desert  > _ < (okey, boleh kuasai)

Dan pernah try masak lauk pauk, tapi sekali  ajelah. Lepastu dah tak nak masak lagi sebab kecewa menu Ayam 3 Rasa tak menjadi hahaha ...

Tapi abi puji sedap !!!

Walau ayam tak masak... kihkihkih

Bila dah masuk kolej, mencuba untuk masuk dapur...

Alhamdulillah...

2 in 1

Belajar Ilmu Dunia & Akhirat + Belajar Alam Masakan (nak jadi pior anak ummi plus persediaan nak pikat perut bakal suami hihihi)

First time masak, nervous bak hang...

Nak jamu orang kot..

Bio kawan bilik aje pun !

Nak bagi orang makan kot ~~~

Dan lama-kelamaan......

Aku selesa dengan dunia masakan lauk pauk & kek serta seangkatannya :)

Alhamdulillah...

Untuk pengetahuan korang, aku bukan jenis suka hidangkan apa yang aku sendiri masak dekat orang lain kecuali family & kawan-kawan rumah aje :)

Sebab aku tak power lagi :)

Tapi kalau aku masakkan then guna nama orang lain yang masakkan aku boleh terima .

Kalau abi suh buatkan something untuk dibawakan dekat pejabatnya...

Sanggup deal dengan abi, kalau orang tanya abi nak jawab ape? 

Nanti tak sedap...

Abi pasti akan balas, abi cakap abi buat hahahahaha

Terima kasih ummi always bagi dorongan & tunjuk ajar dekat along...

Walau belajar pastu balik cuti akan datang dah lupa nak bt acamne hihihihi

Dan sekarang......

Ummi...

Along dah berani hidangkan makanan untuk someone yang tidak asing lagi kerana sudah telah mendapat tempat didalam hati along (***** bunga-bunga gitu *****)

#throwback

Walau pada mulanya,
Aku sanggup kelentong si dia cakap yang masak sekian, sekianlah...
Tak naknya dia tau aku yang masak...
Well budak baru belajar masak,
Sape nak bagi makanan dia masak sesuka hatikan !
Tapi al-maklum...
Aku tak pandai nak kelentong >_<
Dan untuk masa sekarang...
Terima kasih sudi menerima masakan saya :)
Siap jamu kawan-kawan dia lagi..
Okey ! Itu Segan Tahap Gabang !!!!
Harapan saya, mudahan masakanlah itulah yang akan mengeratkan lagi & mengikat hubungan kita hingga ke hujung nyawa...
Bantuilah saya untuk mencapai target saya after kita bersatu (gemokkan awak!)

Abi...Ummi...

Dan !!!

Korang tengah baca ni....

Doakan untuk aku & dia dipermudahkan segala urusan penyatuan 2 jiwa & segala urusan dunia 
akhirat... 

Aamiin...

Mudahan segala urusan kalian dipermudahkan jua...
Aamin...

Terima Kasih Ummi Cayang.... :)





1 comment:

  1. Semoga Allah permudahkan urusan kamu n keluarga ..

    ReplyDelete